Historien bak LarvikGaming:

MCLarvik startet opp 10.Juli 2011. Det var Kiwz alene som "skrudde" sammen denne serveren. Målet med MCLarvik var å kunne samle så mange spillere som mulig å bygge opp ett positivt samfunn. Det ble fort erfart at regler og beskyttelse måtte tas i bruk da ikke alle spillere var like "snille". Etter noen uker med konfigurering så var endelig MCLarvik klar for å ta imot alle som ønsket dette. Serveren ble raskt populær og flere personer måtte til for å kunne gi den support og service som krevdes. Det ble i starten utnevnt ca 4 [Admin] som var ivrige, flinke og til å stole på. Etter noen måneder så hadde jeg (Kiwz) skaffet nok erfaring til å skjønne at noe drastisk måtte gjøres. Det var da vi startet på nytt map og enda flere "begrensninger", regler/rettningslinjer og [Admin] ble iverksatt. Det var nå spillertallet skjøt i taket! Jeg og mine admins hadde skapt en server av kvalitet! Vi hadde til vanlig ca 50 spiller og det kunne toppe seg til ca 80 spillere. Serveren begynte å bli omfattende, det krevdes MYE tid å vedlikeholde og sørge for stabilitet. Litt før juletider 2011 så bestemte jeg (Kiwz) meg for å avslutte ett meget vellyket prosjekt. Det var nå MCLarvik gikk sammen med Closeddoors.org og jeg (Kiwz) trakk meg stille tilbake.

Etter omtrent 5 måneder så begynte iveren for Minecraft å komme tilbake. Men jeg ønsket ikke å bruke så mye tid på server-relaterte ting. Jeg "skrudde" sammen en ny server, med nye muligheter og nytt map. Denne gangen bestemte jeg meg for å bare la inviterte få spille hos meg. Men noen av de inviterte syntes vi også skulle la andre få lov å spille her også. Det var da vi satte av en stor plass hvor [Builder] kunne få lov å leke. Det er ikke min hensikt i å bygge opp en stor server med mange spillere. Det er min hensikt i å kunne faktisk spille spillet sammen med gode venner. På dette tidspunkt så endret jeg min egen rank fra [Admin] til [Owner] for å slippe unna alle de oppgavene en [Admin] må utføre.

14.05.2012 Starta jeg opp en helt ny server (forhåpentligvis for siste gang). Denne gang med full fokus på alle spillere! Vi har lagt inn Towny som skal ta over for det WorldGuard (regioner) har gjort for oss tidligere. Denne gangen så er det den enkelte spiller som lager sitt området selv. På denne måten så anser jeg serveren som selv-drivende. Det skal altså ikke være nødvendig for en Admin å steppe inn for å hjelpe til. Eneste som kanskje er nødvendig er å tilby nok informasjon slik at den enkelte spiller kan få gjort det han øsnker selv.

I august forandre MCLarvik sitt navn til LarvikGaming. Årsaken er flere spill servere. Til å begynne med satser vi på Counter-Strike Global Offensive og selvfølgelig fortsetter vi å drive MineCraft serverene våre. Hjemmesiden har fått en kraftig face-lift også, håper dere liker den.

15.11.2012 Valgte vi å avslutte Counter-Strike serverene grunnet meget liten pågang. Men vi velger fremdeles å kalle oss for LarvikGaming da vi føler dette navnet er ett fint navn.

10.03.2013 Byttet LarvikGaming eier. Serveren drives nå av zacker. LarvikGaming vil fortsatt være slik den alltid har vært og Kiwz er fremdeles en sentral person når det kommer til større avgjørelser.

01.12.2013 Valgte zacker og Kiwz å nullstille hele serveren, bytte ut plugins, oppgradere til 1.7.2 og starte opp en helt ny og fersk 1.7.2 verden. Vi har nå ett meget begrenset antall plugins som gjør at serveren blir lettere å jobbe med og forhåpentligvis like populær. Vi går herved bort fra Towny og bruker vår egen lagde plugin for blokkbeskyttelse, vi kaller dette for "Plasser".

Januar 2014 Valgte zacker å legge ned serveren.

13.09.2017 Startet zacker og samosnik opp LarvikGaming igjen med tillatelse fra Kiwz. Fokuset var da å starte opp Minecraft server med Towny slik som før. I Tilegg vil samosnik fokusere på blandt annet en Counter Strike: GO server.


Teknisk info om LarvikGaming-serveren:

Software:
OS: Debian 7 64bit.
Java: version 8 64bit.
12GB er tildelte bukkit-serveren.
Serveren er en dedikert spill-server.

Hardware spesifikasjoner:
Internett linje: 250Mbit/250Mbit Fiber fra Canal Digital.
Maskin: DELL POWEREDGE T110 II
Hovedkort: Noe dell ræl
Prosessor: Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1280 V2 @ 3.60GHz
Minne: 2x DDR3 1600Mhz 8Gb (16GB til sammen)
Hardisk: WD black ellerno.
Strøm-backup: UPS som vil holde serveren i normal drift opp til 45min etter eventuelt strøm-brudd.

Hosted by zacker